yeniduzce.com Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!  
Anasayfa   ANASAYFA   Spor Haberleri   SPOR HABERLERİ   Röportajlar   RÖPORTAJLAR   Foto Galeri   FOTO GALERİ   Video Galeri   VİDEO GALERİ   Tv Kanalları   TV KANALLARI   Oyunlar   OYUNLAR  
  Yazarlar   Bolu Hava Durumu   Bolu Hava Durumu   Nöbetçi Eczaneler   Nöbetçi Eczaneler   Anket   Anket   Arşiv   Arşiv   Ziyaretçi Defteri   Ziyaretçi Defteri   Künye   Künye   İletişim   İletişim   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
[13:34] Sokak ortasında pompalı tüfek ile saldırdı -- [12:09] çocuklara eğitim parkında "trafik bilinci" kazandırılıyor -- [12:03] Güner'den aşı ekiplerine moral ziyareti -- [22:00] Güner ; AK Parti döneminde alt yapı sorunu yoktu -- [16:29] Evrensel Hafızlar Derneği'nden kompozisyon yarışması -- [14:24] AK Kadınlardan bağımlılık eğitimi -- [16:38] Bolu'da en çok yağmur Yedigöllere yağdı -- [16:33] Bolu'da tarihi eser operasyonunda 2 bin 155 sikke ele geçirildi -- [14:42] Ücretsiz yaz karate kursları başladı -- [14:19] Ak Parti Bolu teşkilatından kan bağışı --
VEKİL OLARAK UYANMAK

Cumhuriyet Halk Partisinin Bolu’da ki 35 yıllık hasretinin son bulmasına vesile olan isim Av. Tanju Özcan oldu. Kendisiyle kısa bir söyleşi gerçekleştirdik

Haberi Yazdır

13.06.2011  23:14



Nermin Kaya - Cumhuriyet Halk Partisinin Bolu’da ki 35 yıllık hasretinin son bulmasına vesile olan isim Av. Tanju Özcan oldu. Tanju Özcan 6 yıldır örgütte aktif olarak çalışıyor. Kendi deyimiyle “ Bolu’da en çok yorulan ve en çok çalışan siyasi. Tanju Bey ile oğlu Can’ın vekil olması ile ilgili yorumları, kutlamalarda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a yaptığı esprili gönderme ve Ankara yolculuğunu kapsayan söyleşimiz oldu.

CHP nin Bolu’da ki 35 yıllık hasretine son veren isim oldunuz ve 13 haziran sabahı  milletvekili olarak uyandınız. Nasıl bir duygu?

 Ben bu sıfatları çok önemsemiyorum. İl başkanlığı yaptım, belediye başkan adaylığı yaptım, milletvekilliği adaylığı yaptım. Dün adaydım, bugünde milletvekiliyim.  Dün nasılsam bugünde öyleyim. Ama içimde tabi daha büyük bir heyecan var. Şimdi artık Boluma, doğduğum büyüdüğüm memleketime daha çok hizmet etme şansı yakaladım. Bolu’yu Ankara’da temsil etme şansı yakaladım.  Bolu halkı bana ve partime güvendi, bizi seçti. Bu tabi ki çok mutluluk verici bir şeydir. İnşallah insanların güvenini boşa çıkarmayacağım. 35 yıl sonra bunun bana nasip olması benim için ayrı bir mutluluk. Tabi burada sadece Tanju Özcan kazanmadı bu milletvekilliğini, burada il başkanından tutun, ilçe başkanına, il, ilçe yöneticilerine, kadın kollarına, gençlik kollarına kadar herkesin çok büyük emeği var. Bir sürü isimsiz kahraman var. Tanju Özcan buz dağının sadece görünen kısmıdır. Asıl bunun altı var. Onlar olmasaydı biz bunu başaramazdık.

Bir erkek çocuk babasısınız. Milletvekili olmanıza Can’ın tepkisi ne oldu?

Oğlum 1.sınıftaydı 2009 seçimlerinde. O dönemde bana bir şey söylemişti o beni çok etkilemişti.  Seçime birkaç gün kala sabah okula bırakıyordum. Bana dedi ki seçimi kaybedersen çok üzülürüm dedi. Neden dedim. Çünkü bu dönemde beni çok ihmal etiniz dedi. O seçimi kaybettiğimizde belli etmedi ama çok üzüldü. Hatta ben il başkanlığından milletvekili adaylığı için istifa ettiğimde ona daha çok üzüldü. Hatta uzun süre bu odaya kimseyi sokmadı. Koltuğu işgal etti. Anahtarı alıp gitti. Can aslan burcu. Aslan burcu insanı popüler olmayı çok seviyor. Can müthiş keyif alıyor. Dün akşam otobüsün üzerinde en keyifli oydu. Böyle şeyleri seviyor. Medya önünde olmayı seviyor. Her halde onunda böyle şeyleri olacak ileride. Ama tabi şuna da üzülüyor. Babası ile yeterince zaman geçiremiyor. Bu sabah 10 dakika falan sarıldı. Ne olur bugün bari gitme diyor. O benim milletvekili olmamdan dolayı mutlu. Ama her çocuk gibi babasını sık sık yanında görememekten dolayı dertli. 

 

Seçim sonrası  kutlama konuşmaları sırasında Belediye Başkanına esprili bir gönderme yaptınız. Tebrik telefonu beklediğinizi söylediniz. Alaaddin bey sizi aradı mı?

Ben her şeyi silmeye hazırım dedim. Arıyordur sanırım. Telefon sürekli meşgul olduğundan ulaşamadığını tahmin ediyorum. Olsun ulaşır diye düşünüyorum. Tabi şaka bir yana artık geçmişte ne yaşanmış olursa olsun ben Bolu’nun milletvekiliyim, o da Bolu’nun belediye başkanı. Tabi ki uyumlu çalışacağız. Ben Bolu’da ki 270 bin insanın vekili olduğum gibi Sayın Aladdin Yılmaz’ın da vekiliyim. Kendisini de Ankara da temsil edeceğim. Bolu Belediyesinin menfaatleri için el ele verip çalışacağız.

Fatih Metin sizin arkadaşınız ve meslektaşınız. Sizin kazanmanız, Fatih Metin’in kaybetmesi oldu. Kendisiyle görüştünüz mü?

Fatih Bey beni aramadı. Ben birazdan Fatih Beyi arayacağım. Şu çok acı. Ben hep dua ediyordum. Seçim inşallah kıl payı sonuçlanmaz diye. Ben 2009’da kıl payı kaybetmiştim. Bu seçimde de kıl payı kazandım. Tabi Fatih Bey ile zaman zaman sürtüşmelerimiz oluyor siyaseten. Ama Fatih benim hem meslektaşım, hem de sevdiğim bir arkadaşım. Kötü bir insandır asla diyemem. İyi bir arkadaştır. Seçim döneminde beni üzecek, kıracak şeylerde yaptı. Belki bizde yapmışızdır. Ama her zaman yüz yüze bakacağımız bir insan. Siyasette de önünün açık olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra siyaset ne getirir, ne götürür bilmiyorum ama, Fatih Bey de belki yine Bolu siyasetinde yer alacak arkadaşlarımızdan bir tanesi olacaktır. Ben kendisini arayıp demokratik mücadelesini tebrik etmeyi düşünüyorum. Üzüldüğünü görüyorum tabi ki. Şimdiye kadar hep biz üzülmüştük. Bu sefer onlar üzüldü. Oh ne iyi oldu demiyorum tabi ki. Ben bu seçim kaybının ne kadar acı olduğunu en iyi bilenlerdenim. O yüzden kendisini ayrıca tebrik edeceğim.. Ama onun dışında tabi AKP’nin diğer milletvekilleri aradılar. İlimizin bürokratları, sayın vali olmak üzere tamamının telefonla ulaştığını gördüm.

Artık milletvekili oldunuz. İşiniz Ankara’da. Evinizi taşıyacak mısınız?

Ankara’ya evimi taşımayacağım, eşim ve çocuğum burada yaşayacak. Ama Ankara da bir evim olacak.  Ben tabi Ankara’ya kalıcı olarak gitmiyorum. Milletvekilliği görevim bittikten sonra bir dönem, iki dönem neyse ondan sonra memleketime geri döneceğim. Haftanın belli dönemlerinde Bolu’da belli dönemlerinde Ankara’da olacağım. Ben insanlara bir şey söylemiştim, anahtarı paspasın altına koyuyorum demiştim. Tüm samimiyetimle Bolulu olup da Ankara’da işi olan, kalacak yer sıkıntısı yaşayan insanlara her zaman kapım açık olduğunu da sizin aracılığınızla tekrar iletmek istiyorum. 

Ankara’ya ne zaman gideceksiniz? Mazbatanızı alacağınız tarih belli mi?     

Sanırım iki günlük bir kesinleşme süreci var benim bildiğim kadarı ile, büyük ihtimalle Çarşamba günü mazbatayı alırız diye düşünüyorum. Mazbatayı alırken de hep birlikte alalım istiyorum. Partililerimle, bize destek verenlerle beraber alalım istiyorum. Bir de bir şey daha yapacağım. Mazbatadan fotokopi çektireceğim çok sayıda. Bu mazbatada çok sayıda arkadaşımın emeği var. Herkese birer tane anı olarak kalması için vereceğim. Hepsi milletvekili olacak kadar çalıştılar.

Siyasetçi kimliğinizin yanında, adınızdan söz ettiren, başarılı da bir avukatsınız. Burada ki işleriniz ne olacak?

Gereken tedbiri aldım. Bize güvenip, davasını teslim eden insanlar endişe duymasınlar. Ortağım var büro da. Ortağım aynı ciddiyette davaları sürdürecek. Tabi bende büro da ki işleri tamamen bırakırım diyemem. Bolu ya geldiğimde tabi ki benimde katkı vereceğim işler olacak. Burada bir şeye de değinmek istiyorum. Murat Yapıcı bir şey söylemişti. Haftada bir gün ücretsiz muayene yapacağım demişti. Bu toplumda artık sağlık sorunu olandan çok, hukuki problemi olan var. Ben yıllardır Bolu’da zaten Murat beyin önerdiği şeyi il başkanı olarak yapıyordum. İnsanlara ücretsiz olarak hukuki danışmanlık yapıyordum.  Tabi ki milletvekili olmamız hukukçu kimliğimizi ikinci plana atmamızı gerektirmiyor. İnsanlar beni her zaman arayabilirler. Gücüm yettiğince, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Başbakan  seçim sonuçlarını değerlendirirken yeni anayasa vurgusu yaptı. Bir hukukçu olarak bu konuda ne söylemek istersiniz?

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu bizde savunuyoruz. Ama anayasa toplumsal uzlaşı belgesidir. Anayasayı toplumun yüzde ellisinin benimsemesi yetmez. En azından yüzde doksanın benimsemesi gerekir. Eğer sayın başbakan geçmişten farklı olarak uzlaşma ile bunu yaparsa biz uzlaşmaya hazırız. Tabi ki bu noktada AKP bizden samimi olarak destek isterse, toplumun hassasiyetleri noktasında samimi davranırsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz niye destek vermeyelim. Bende tabi hukukçu bir milletvekili olarak partim bana görev verirse sonuna kadar yaparım.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben seçim döneminde vermiş olduğum sözlerin hepsinin arkasındayım. Tabi bir kısmını gerçekleştiremeyeceğiz. Çünkü halkın iktidarı sloganı ile yola çıkmıştık. Ama halkın iktidarını kuramadık Türkiye de. Onun dışında verdiğim sözler vardı. Kürsü özürlü olmayacağım demiştim. Çıkıp Bolu’nun, Türkiye’nin sorunları ile ilgili konuşacağım. Elini masaya vuran bir milletvekili olacağım gerekirse. Türkiye’nin yakından tanıdığı bir milletvekili olacağım. Hem kendim çalışacağım, hem de diğerlerini de teşvik ederek çok çalıştıracağım. Bolu bu dönem muhalefet partisinden bir milletvekili göndermekle ne kadar iyi bir şey yaptığını anlayacak. Bundan sonra ben iddia ediyorum, muhalefetten her dönem bir milletvekili meclise girecek. 




AYSEL ÖZTÜRK
28.06.2011
Valla çok mutlu olduk Tanju beyin millet vekili olmasından dolayı RABBİM DEN DUAMDIR Kİ YOLUN AÇIK OLSUN. YAPACAĞIN İŞLERDE SU GİBİ AKSIN . TEKRARDAN HAYIRLI UĞURLU OLSUN TANJU ÖZCAN. MUDURNU DAN SEVGİLER.

Aliye Yanar
22.06.2011
Vekil olarak uyanıp, vekil olarak uğurlanacaksınız. Mengen'e hiç işe yaramadan gittiler bi öncekiler. Kovulan imamları camisiz köye tayin ettirdiler emGözecik köyü

UYGAR KOÇ
18.06.2011
Hayırlı olsun. inşallah dediğin gibi yapar insanlar arasında diğer chp liler gibi ayrım yapmazssın. çünkü bizim yıllardanberi chp den şikayetimiz; inançlı insanları dinci, irticacı, gerici, tarikarçı vs gibi islami terimlerle aşağılayan bir zihniyet yüzünden chp ye uzak durmamak zorunda bırakıldık.. bakalım sen nasıl olacaksın. sürekli okuduğun iftracı ve yalancı basının etkisiyle inançlılara saldırmaz, hakaret etmezssin inşallah.

DİLEK BAYIN
14.06.2011
beklentilerimiz büyük !!! inandık , oldu !!! güveniyoruz ... hayıırlı olsun ...

ORHAN AYTUĞ
14.06.2011
Hukukcu Halük Karabörklüye Sevindik .Çok Zaman geçti. Şimdide Seninle Gurur Duyuyoruz.Çok Çalıştık.Karşılıgını aldık.Sonsuz Başarılar dileriz.

Öz Bolulu
14.06.2011
Hadi bakalım elini masaya vuracam diyorsun bide seni görelim

aynur ipek
14.06.2011
İnşallah Boluya faydalı olur da takdir ederiz.

ismet
14.06.2011
sev veya sevme .Taktir et çok çalıştı.Demekki kişiye çalıştığı kadar veriliyor.Benden söylemesi

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Bizbolulular.com sorumlu tutulamaz.



Başkan Özcan’dan Almanya’ya teknik inceleme gezisi
Başkan Özcan’dan Alm
3 Aralık dünya engelliler günü (2019)
3 Aralık dünya engel
Anneler Üniversitede Okulu Başarıyla Tamamlandı
Anneler Üniversitede

kabak festivali Düzce 2019
kabak festivali Düzc
Anneler Üniversitede Okulu
Anneler Üniversitede
‘3. Köroğlu Yazarlık Mektebi’ Eğitimlerine Başladı
‘3. Köroğlu Yazarlık

İNŞAAT ASANSÖRÜ
İNŞAAT ASANSÖRÜ
ATOM TOPLARI
ATOM TOPLARI
MACERA ADASI SURVİVOR OYUNU
MACERA ADASI SURVİVO

KIZILDERİLİ YAPBOZ
KIZILDERİLİ YAPBOZ
KIŞ TRAFİĞİ
KIŞ TRAFİĞİ
SİNİR KÜPÜ
SİNİR KÜPÜ

TWİTTER'DA TAKİP ET
FACEBOOK'DA TAKİP ET
BOLU'DA VEFAT EDENLER
Bolu'da vefat edenler
9.06.2021
Bolu'da vefat edenler
29.04.2021
Bolu'da vefat edenler
26.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.03.2021
Bolu'da vefat edenler
8.03.2021
Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!
0374 217 73 77
[email protected]

2010 - 2018 © Tüm hakları saklıdır.



Künye - İletişim
Serbay Interactive
Bolu web tasarım Emlak8
Site Haritası