yeniduzce.com Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!  
Anasayfa   ANASAYFA   Spor Haberleri   SPOR HABERLERİ   Röportajlar   RÖPORTAJLAR   Foto Galeri   FOTO GALERİ   Video Galeri   VİDEO GALERİ   Tv Kanalları   TV KANALLARI   Oyunlar   OYUNLAR  
  Yazarlar   Bolu Hava Durumu   Bolu Hava Durumu   Nöbetçi Eczaneler   Nöbetçi Eczaneler   Anket   Anket   Arşiv   Arşiv   Ziyaretçi Defteri   Ziyaretçi Defteri   Künye   Künye   İletişim   İletişim   İletişim 19 Nisan 2024 Cuma
[13:34] Sokak ortasında pompalı tüfek ile saldırdı -- [12:09] çocuklara eğitim parkında "trafik bilinci" kazandırılıyor -- [12:03] Güner'den aşı ekiplerine moral ziyareti -- [22:00] Güner ; AK Parti döneminde alt yapı sorunu yoktu -- [16:29] Evrensel Hafızlar Derneği'nden kompozisyon yarışması -- [14:24] AK Kadınlardan bağımlılık eğitimi -- [16:38] Bolu'da en çok yağmur Yedigöllere yağdı -- [16:33] Bolu'da tarihi eser operasyonunda 2 bin 155 sikke ele geçirildi -- [14:42] Ücretsiz yaz karate kursları başladı -- [14:19] Ak Parti Bolu teşkilatından kan bağışı --
BİZİ FİZİKSEL ŞARTLAR ENGELLİ YAPIYOR

www.bizbolulular.com'un Onur'u ile olan söyleşimizin ikinci bölümü.

Haberi Yazdır

01.08.2011  09:22

Evet, röportajımızın son kısmını da Akçakoca’da yapmaya karar verip kaçtık kısacık bir süre Bolu’dan. Aldım Onur aldım merak etme sen, hepsinin faturasını Candan Yayıncılığa kestirdim.

Hadi dondurma alalım. Sever misin dondurmayı?

Bayılırım, ya dikkat çukura girme.

Bak ya, girmedim merak etme. Ama mümkün mü, her yer çukur. Birinden kaçarken öbürüne yakalanıyorsun.

Maalesef. Bolumuzun yolları böyle.

Hazır belediyeye azıcık bir şeyler söylemişken, geçenlerde de konuşmuştuk seninle. Bir takım yardımlar yapılıyor çok güzel.  Akülü arabalar veriliyor tekerlekli sandalyeler veriliyor. Yeterli mi bunlar? Yani bitiyor mu akülü arabayla?

Şimdi bir örnekle karşılık vereyim. Diyelim ki bir bina yaptın, ama binayı yaparken hep yukarı baktın ve binayı bitirdin. Ama fark ettin ki binanın kanalizasyon bağlantısı yok, suyu bağlanmamış, elektriği yok. Sen bu binayı bitirdim size hediye eşya aldım diyorsun. O eşyaların üstünde oturun, ama su kullanmayın elektrik yakmayın dersen bu insanlarla dalga geçmek değil midir? İşte bizim belediyedeki yetkililerin yaptığı da budur aslında. Biraz kaba oldu ama örnek. Ben bu yapılanlara çok sinirleniyorum. Yok çarşıya yürüyen merdiven yapılacakmış. Ya arkadaşlar, önce şu Bolunun yollarını adam gibi yapın, kaldırımları düzeltin. Bazı yerlerde 70 santim yüksekliğinde kaldırımlar var. Önce onları yapında, sonra binanın çatısı zamanla olur.

Allah dondurmayı döktüm

Yavaş yavaş sinirlenme. Yahu eleştiriyoruz da. İnsanlar ne yapacağını nasıl davranacağını bilmiyor sanırım. Sayın belediye başkanımıza da buradan duyurmuş olalım o zaman iyi niyetle bunları.

Beni sakın yanlış anlamasın kimse. Ben Sayın belediye başkanımızın bu konuda bir şeyler yapmaya çalıştığını görüyorum. Ama yanlış yerden başladığını düşünüyorum. Bunu herkes bilsin.

Nermin Hanım hobileriniz nelerdir?

Yaaa röportajı ben yapıyorum Onur Bey, benim sormam lazım size bu soruyu ama cevap veriyorum sorunuza, öğrenmek en büyük hobim. Ama hiçbirinin sonunu getiremem. Biraz öğrenip arada sırada yapmak üzere bir kenara bırakırım. Sonra yeni şeylerle devam.

Anladım, inşallah bizden de sıkılmazsınız . :) Aslında bende sizin gibi öğrenmeyi severim hele elektronik konusunda, bir mağazaya girdiysem, oradan 2 saatte çıkamam. Çünkü günümüzdeki elektronik oyuncakları çok seviyorum. Malum bizim nesil Kara Şimşeklerle, uzay yolu filmleriyle büyüdü. Tabi bunlarında etkisi var bu merakımda. Ayrıca anladığınız gibi sıkı bir sinema izleyicisiyim. Ama maalesef hiç sinemaya gitmedim. Çünkü gidersem fiziksel şartlarla uğraşacağımı biliyorum. Malum her yerde olduğu gibi.

Bunu da not alalım bir kenara o zaman, belediyemize ve sinemalara iletmek üzere.

İşte bu zengin teknoloji sayesinde yararlanabiliyorum. DVD, VCD gibi medyalardan İzliyorum. Sinemada izlemekten keyif aldığım filim türleri de bilim kurgu, komedi ve romantik komedi gibi türler. Şener Şen, Kemal Sunal en beğendiğim aktörlerdir. Ayrıca Metin Akpınar.

En beğendiğin film hangisi?

Nermin Hanım, bu sorunuza cevap veremem. Bu ustaların o kadar güzel filmleri var ki ve belki her birini 100 defa izlemişimdir. Ama hala izlerken gülerim. Yani bir filim ayırmak bu ustalara saygısızlık olur. Garip olan tarafta şu, filimler güncelliğini kaybetmiyor. Buna hiç dikkat ediyor musunuz?

Evet, bende hep bunu düşünürüm. Bunun nedeni bence ustaların zamanında eleştirirken güldürdükleri o sorunların günümüzde hala devam etmesi.   

En beğendiğiniz siyasetçi kim?

Ben Bolu’ya adam gibi hizmet eden her siyasetçiyi severim. Ama mecliste oturan sadece ellini kaldırıp indiren siyasetçilerden nefret eterim. İnsanlar onları oraya bir şeyler yapmaları için gönderiyor ve şu ana kadar gördük ki bu işler sadece el kaldırıp indirmeyle olmuyor. insanlara hizmet için, onların sorunlarını bilmek lazım. Eğer biz 30 yıl önceki filmlere güncel diyorsak burada herkes bir düşünsün bakalım. Niye biz bu filmleri hala güncel buluyoruz. Aslında sorunuzun cevabı burada.

Oy kullanabiliyor musunuz­?

Evet oy kullanıyorum ama kendi yaptığım rampa olmasa oy kullanmada bile zorluk çekeceğim. Diyorum ya bizi aslında fiziksel şartlar engelli yapıyor. Bu örneği hep veririm görme sorunu olan bir adam bir restorana gitse restoranda da elektrikler kesilse acaba kim çorbasını içmeye devam eder.

Güzel bir örnek. Hiç kitap yazmayı düşündün mü?

Aslında tam olarak değil, ama ileride bu köşe yazıları niye bir kitap haline gelmesin

Bu arada unutmadan ilk başta ben demiştim ya bir sürü ekipte çalıştım diye. Elginkan mesleki teknik eğitim merkezinin web sitesini hazırlayan ekipte bende vardım.

Neler yapmışsın, hep merak ediyorum. Bu kadar işi yapacak enerjiyi morali motivasyonu nereden buluyorsun ya hep sana soruyorum ya nasılsın diye aslında itiraf ediyorum, erken saatlerde sorduysam bu soruyu sana, senden enerji almak için soruyorum.

Nermin Hanım ben hayata bir şeyleri öğrendim. Mesela hayatta üzülerek tüh yazık diyerek hiç bir şey olmayacağını ve hata yapmaktan korkmamayı. Eğer bir şeyler yapmaya çalışıyorsan mutlaka hata yaparsın. İş bu hatalardan ders alıp, seni uyaranlara kızmayıp mümkün olduğu kadar hayata pozitif bakmak. Bende bunu yapmaya çalışıyorum. Her yaptığım işten de bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Yazmaya başladığımdan beri bana ve etrafımdakilere sorular geliyor. İşte hangi üniversiteden mezunsun nerde okudun diye. İlla bir şeyler yapmak için üniversiteye gerek yok ki. Bence internet koskocaman bir bilgi havuzu ve istemediğin kadar bilgi var.

Ne mezunusun gerçekten, merak ettim şimdi.

Aslında bir diplomam var, ama sembolik. Altında Zahide Yetiş ve 5 tane bilgisayar uzmanının imzaları var, internet TV programı mezunuyum. Htlm - php - aspx ve şimdide Elginkan Vakfında ki Berat uzun hocamla çalışıyorum. Yani yakında Microsoftt’a rakip olacağım. Elginkan vakfındaki çalışmalarım ve oradaki ekip özellikle Berat Uzun hocam’dan çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Aslında Berat hocamın şöyle bir taktiği vardır. Bunu nasıl yapıyor anlamıyorum, mesela size çaktırmadan photoshop programını öğretir. Bir de bakarsınız öğrenmişsiniz. Yani benim için önemli adamlardan biridir ve her zaman yanımdadır. Ona da buradan teşekkür ediyorum.

Onur Bolu’ya da geldik artık. Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

Son olarak öncelikle size ve Emin Beye, eşi Nursel Hanıma bu güzel ortam ve sohbet için teşekkür ediyorum.

Biz teşekkür ederiz ekibimize neşe ve enerji kattığınız için.

 Bir de Emin Beye küçük bir mesajım olacak. Emin Ağabey biz Nermin Hanımla bir haftadır yedik, içtik, gezdik, dolaştık. Faturaları size gönderiyoruz, baya bir yüklü. Artık elinize geçince bizi ne yaparsınız bilmiyorum. Sadece arabanın kirası günlük 1000 TL, siz düşünün gerisini J

Neyse artık bu güzel röportaja değer.

Nermin hanım espri bir yana, ben www.bizbolulular.com ekibinde çalışmaktan gurur duyuyorum. Umarım okuyucularımızda bizim kadar gülerler. Sanıyorum sizde bu tatlı sohbeti meslek hayatınız boyuna unutamayacaksınız.

Teşekkür ederim.




Sercan Çelik
01.08.2011
Bazen keyifle bazen sizlerinde dediği gibi yerel yönetimlerin çözemediği konulara sinirlenerek okudum röportajınızı. Onur beyin köşe yazılarını takip ediyorum geçenlerde bir konu vardı engelli park yerlerine normal araçların çekilmesi o günden beri nerede engelli araç parkı görsem hemen bakıyorum kim çekmiş diye :) ve varlığından yeni haberdar olduğum kahkahamakinesi.com artık ayrılamayacağım bir site olacak gibi.Başarılar dilerim ikinizede yolunuz açık olsun.

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Bizbolulular.com sorumlu tutulamaz.



Başkan Özcan’dan Almanya’ya teknik inceleme gezisi
Başkan Özcan’dan Alm
3 Aralık dünya engelliler günü (2019)
3 Aralık dünya engel
Anneler Üniversitede Okulu Başarıyla Tamamlandı
Anneler Üniversitede

kabak festivali Düzce 2019
kabak festivali Düzc
Anneler Üniversitede Okulu
Anneler Üniversitede
‘3. Köroğlu Yazarlık Mektebi’ Eğitimlerine Başladı
‘3. Köroğlu Yazarlık

PELİT AVI
PELİT AVI
YARIŞ GÜNÜ
YARIŞ GÜNÜ
Bebeğini Besle
Bebeğini Besle

Frikik çalışma
Frikik çalışma
SİNİR KÜPÜ
SİNİR KÜPÜ
ÖZGÜVEN TESTİ
ÖZGÜVEN TESTİ

TWİTTER'DA TAKİP ET
FACEBOOK'DA TAKİP ET
BOLU'DA VEFAT EDENLER
Bolu'da vefat edenler
9.06.2021
Bolu'da vefat edenler
29.04.2021
Bolu'da vefat edenler
26.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.03.2021
Bolu'da vefat edenler
8.03.2021
Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!
0374 217 73 77
[email protected]

2010 - 2018 © Tüm hakları saklıdır.



Künye - İletişim
Serbay Interactive
Bolu web tasarım Emlak8
Site Haritası