yeniduzce.com Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!  
Anasayfa   ANASAYFA   Spor Haberleri   SPOR HABERLERİ   Röportajlar   RÖPORTAJLAR   Foto Galeri   FOTO GALERİ   Video Galeri   VİDEO GALERİ   Tv Kanalları   TV KANALLARI   Oyunlar   OYUNLAR  
  Yazarlar   Bolu Hava Durumu   Bolu Hava Durumu   Nöbetçi Eczaneler   Nöbetçi Eczaneler   Anket   Anket   Arşiv   Arşiv   Ziyaretçi Defteri   Ziyaretçi Defteri   Künye   Künye   İletişim   İletişim   İletişim 16 Nisan 2024 Salı
[13:34] Sokak ortasında pompalı tüfek ile saldırdı -- [12:09] çocuklara eğitim parkında "trafik bilinci" kazandırılıyor -- [12:03] Güner'den aşı ekiplerine moral ziyareti -- [22:00] Güner ; AK Parti döneminde alt yapı sorunu yoktu -- [16:29] Evrensel Hafızlar Derneği'nden kompozisyon yarışması -- [14:24] AK Kadınlardan bağımlılık eğitimi -- [16:38] Bolu'da en çok yağmur Yedigöllere yağdı -- [16:33] Bolu'da tarihi eser operasyonunda 2 bin 155 sikke ele geçirildi -- [14:42] Ücretsiz yaz karate kursları başladı -- [14:19] Ak Parti Bolu teşkilatından kan bağışı --
"UCUZ YİYELİM DERKEN SAĞLIĞIMIZDAN OLUYORUZ"

Son dönemlerde yaşanan zehirlenme olayları akıllara, ne kadar sağlıklı yemekler yediğimiz sorusunu getirdi.

Haberi Yazdır

18.10.2011  10:28

 

Son dönemlerde yaşanan zehirlenme olayları akıllara, ne kadar sağlıklı yemekler yediğimiz sorusunu getirdi. 1972 yılından bu yana Bolu’da gıda sektöründe hizmet veren Kebap 14’ün işletmecisi Erkan Adıyaman ile yemek sektöründe yaşananları konuştuk.

Piyasada ki fiyat farklılıklarının nedeni nedir? Ucuz yemek yerken sağlığımızdan mı oluyoruz?

Evet, ucuz yiyelim derken sağlığımızdan oluyoruz. Bu tabiri caiz bir atasözü vardır. Ucuz etin yahnisi yenmez. Şu an da hayvan kesim fiyatları çok yükseldi. 16-17 Liraya hayvan kesiliyor. Dana eti için söylüyorum. Ben sadece dana eti kullandığım için bunun fiyatını söylüyorum. Benim et aldığım yer bellidir, piyasada herkes bilir. Kesim fiyatları bu aralıktayken ve fiyatlar daha da yükselecekken, sizce 4 kap yemeği 5 liraya satmak veya ekmek arası döneri 2 liraya satmak mümkün müdür?

Kul hakkı yemektense…

Ben bir tabak tas kebabını 7 liraya satıyorum. Ben 7 liraya bir tas kebabı, bir salatayı satarken, müşteriyi mi kazıklıyorum. Ama başka bir yere gidiyorsunuz, benim tabaklarımdan daha küçük porsiyon tabaklarına koyuyor, kalitesi daha düşük ürünlerle yapıp, daha ucuza satabiliyorlar. Çünkü başka türlü kar etmek mümkün değil, hem dükkân kirası ödeyecek, hem vergi verecek, hem kaliteyi bu kadar ucuza satacak, mümkün değil. Hepimiz esnafız. Esnaflıkların birçoğu yakınır, vergim var, çekim var diyerek. Hem yakınıyoruz, hem de ucuz satıyoruz. Ben ucuz satma taraftarı olmadım, olmayacağım da. Kaliteli yapacağım, gereken fiyatlarda satacağım. Kalitesiz yapıp, ucuz satarak, kul hakkı yemektense, ben iyi yapayım, pahalı satayım, müşterim de bunu bilsin, ona göre gelsin.

Peki, denetlemeler yeterli mi?

Tarım İl Müdürlüğü tarafından, dükkânımızın en işlek saatlerinde gelip numuneler alınıyor. Valla bize düzenli olarak denetleme yapılıyor. Ama başka yerlere yapılıyor mu bilmiyorum. Benim şu an bu lokantamın büyüklüğünde, mutfağım var. Pidecilerin bölümü farklı, soğuk hava deposu farklı, aşçıların bölümü farklıdır. Pişmiş etle, çiğ et aynı yerde bulundurulamaz. Bunların denetimi bize sürekli yapılıyor.

Gıda sektörünü kimse dört dörtlük yapamaz. Bizimde eksiklerimiz var. Ama önemli olan dört üçlük yapabiliyorsanız en güzelidir. Şu anda gıda işletmelerine gıda mühendisi zorunluluğu getiriliyor. Belki bu biraz daha çözecek bu işleri.  

Merdiven altı üretim yapan yerler var mıdır Bolu’da?

Bolu’da ruhsatsız çalışan yerler olduğunu düşünmüyorum. Yoktur herhalde. Ama çok lüks mekânlar olup da, ne kadar kaliteli, sağlıklı olduğunu bende bilmiyorum. Bunu müşteri ayıracak.

Peki, müşteri neye dikkat edecek. “Pahalı satayım” diyorsunuz. Kaliteli, sağlıklı yiyelim diye düşünürken, kesemizden gereksiz harcama mı yapmalıyız?

Başbakanlık İstatistik Kurumu Bolu’da benden fiyat alıyor. İşletmemizin bu kurumdan aldığı Teşekkür Belgesi var. İSO, TSE gibi kurumlara da fiyatlar veriyoruz.

Fiyat konusunda çok lüks olup da kalitesiz olan yerler de var, salaş olup da kaliteli olan yerler de var. Yani bu biraz güvenle ölçülür. Müşterinin gittiği yere güven duyması gerekir. Uzun yıllardır devam eden işletmeler var. Bunlar ne ile hizmet ettiler, nasıl bu kadar uzun süre ayakta kaldılar. Bunları müşteri kendi kendine ayırabilmelidir.

Bizim bir müşteri olarak yemek yediğimiz mekânın mutfağını denetleme hakkımız var mı?

Tabi ki var. Müşterimiz geliyor, mutfağınıza bakabilir miyim diyor. Yolu gösteriyorum, kendisi gidip bakıyor, arkasından bile gitmiyorum. Çünkü içim rahat, istediği gibi kontrolünü yapabilir.




FEYYAZ KARTAL
26.12.2011
YORUMLARI OKUYORUM DA BEN KEBAP 14 DÜN İSTANBUL DAN MÜŞTERİSİYİM HER BOLU YA GELDİGİMDE YEMEK YERİM KIL TÜY HİÇ GÖRMEDİM MUTFAKLARINI BİLE GÖRDÜM BÖYLE DEVAM EDELİM LÜTFENNN MEKAN YENİLİK İSTİYOR SADECE

ilhami özgören
28.11.2011
Helal olsun Erkan kardeş. Dedenin ve babanın yolunda devam et. Doğru söylemişsin, kaliteyi müşteri ayıracak. Sevgi ve saygılar.....

talip
14.11.2011
bırakın bu işleri siz buzaman kadar yediniz boluyu tmm ucuz yemeyelimde kazıkmı yiyecez yaniii fiyatlar ucuk asıl bu takibe alınmalı

Murat Yorulmaz
10.11.2011
Kebap 14 işletmesi Bolumuzun saygın lokanta ve otellerimizden birtanesidir. Tercih ettiğim bir lezzeti hala korumaktadırlar. Bu yolda devam etmeleri en büyük isteğimdir. Tek bir ricam olabilir o da mekanın çok değil bir adım daha düzenlenmesi. Ama sadece doğal (ahşap) malzemelerle. Farklı malzemeler yapılırsa özelliğini kaybettirebilir.

a
02.11.2011
Esnafmı :))komık olmayın yaglı yıyecekler ve ıcınden kıl tuy cıkan yemekler bumu yanı komık olmayın

GUNGÖR ARSLAN
19.10.2011
İŞTE ESNAFLIK BU KALİTESİNİ BİLENE ANCAK HELAL OLSUN DENİR KEBAP14 BOLU YA İLK PİDE Yİ GİTİRDİ DİGERLERİ ÇAKMA

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Bizbolulular.com sorumlu tutulamaz.



Başkan Özcan’dan Almanya’ya teknik inceleme gezisi
Başkan Özcan’dan Alm
3 Aralık dünya engelliler günü (2019)
3 Aralık dünya engel
Anneler Üniversitede Okulu Başarıyla Tamamlandı
Anneler Üniversitede

kabak festivali Düzce 2019
kabak festivali Düzc
Anneler Üniversitede Okulu
Anneler Üniversitede
‘3. Köroğlu Yazarlık Mektebi’ Eğitimlerine Başladı
‘3. Köroğlu Yazarlık

Balon Patlat
Balon Patlat
ŞİRİN VE ŞİRİNE
ŞİRİN VE ŞİRİNE
İP OYUNU
İP OYUNU

HIZLI ŞOFÖR
HIZLI ŞOFÖR
DENGE KURMA
DENGE KURMA
KIŞ TRAFİĞİ
KIŞ TRAFİĞİ

TWİTTER'DA TAKİP ET
FACEBOOK'DA TAKİP ET
BOLU'DA VEFAT EDENLER
Bolu'da vefat edenler
9.06.2021
Bolu'da vefat edenler
29.04.2021
Bolu'da vefat edenler
26.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.03.2021
Bolu'da vefat edenler
8.03.2021
Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!
0374 217 73 77
[email protected]

2010 - 2018 © Tüm hakları saklıdır.



Künye - İletişim
Serbay Interactive
Bolu web tasarım Emlak8
Site Haritası