yeniduzce.com Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!  
Anasayfa   ANASAYFA   Spor Haberleri   SPOR HABERLERİ   Röportajlar   RÖPORTAJLAR   Foto Galeri   FOTO GALERİ   Video Galeri   VİDEO GALERİ   Tv Kanalları   TV KANALLARI   Oyunlar   OYUNLAR  
  Yazarlar   Bolu Hava Durumu   Bolu Hava Durumu   Nöbetçi Eczaneler   Nöbetçi Eczaneler   Anket   Anket   Arşiv   Arşiv   Ziyaretçi Defteri   Ziyaretçi Defteri   Künye   Künye   İletişim   İletişim   İletişim 20 Nisan 2024 Cumartesi
[13:34] Sokak ortasında pompalı tüfek ile saldırdı -- [12:09] çocuklara eğitim parkında "trafik bilinci" kazandırılıyor -- [12:03] Güner'den aşı ekiplerine moral ziyareti -- [22:00] Güner ; AK Parti döneminde alt yapı sorunu yoktu -- [16:29] Evrensel Hafızlar Derneği'nden kompozisyon yarışması -- [14:24] AK Kadınlardan bağımlılık eğitimi -- [16:38] Bolu'da en çok yağmur Yedigöllere yağdı -- [16:33] Bolu'da tarihi eser operasyonunda 2 bin 155 sikke ele geçirildi -- [14:42] Ücretsiz yaz karate kursları başladı -- [14:19] Ak Parti Bolu teşkilatından kan bağışı --
İbrahim Karagöz

YAZARIN ESKİ YAZILARI

Köşe Yazısını Yazdır

14.11.2012  23:06

BEN AVRUPA’DA İKEN

 

Yıllar boyunca ben Avrupa’da iken, ben yurt dışında iken, ben Amerika’da iken diyerek başlayan birçok muhabbete şahit oldum. Yıllar geçti o meşhur Avrupa’yı görmek bana da nasip oldu.

Artık bende konuşmalarıma “ben Avrupa’da iken” diye başlayabileceğim.

 Latifeyi bir kenara bırakırsak, Avrupa’nın bir ay boyunca havasını soludum, suyunu içtim.

Yemeğini yedim diyemeyeceğim çünkü hangi Avrupa ülkesine gitsem Türk lokantası ve Türk lezzetinden ayrılmadım.

Avrupa topraklarına ayak basmadan önce bu toprakların benim için bir önemi vardı. Avrupa gelişmişlik ve modernliğin sembolü idi benim için.

Önemi vardı diyorum çünkü artık yok. Atalarımızın söylediği gibi davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş. Bir aylık sürede katıldığım gezilerde ve toplantılarda gördüm ki çoğu Avrupaülkesi bizden çok gelişmiş ve modern değil. Evetönde oldukları birkaç konu var ama şu bir gerçek ki ekonomik anlamda Avrupa hasta bir adam. Ve bu hasta adamın bireyleri birlikte hareket etmekten mutlu değiller.

Budapeşte’nin Kispest bölgesindeki bir parka Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ismi verilirken düzenlenen açılış töreninde Budapeşte Valisinin konuşması düşüncemin en güzel kanıtıdır. Budapeşte Valisi açılışta, “Gökkuşağında ki tüm renkler güzel, farklı renkler tek başlarına çok güzel, ama siz bu renkleri tek bir ortak kapta toplamaya kalkarsanız ortaya tek bir renk çıkar ve bu renk hiç de güzel bir renk olmaz” dedi.

Avrupa ülkelerinin Haçlı seferleri ile başlayan ortak hareket etme düşüncesi yüz yıllardır tam manası ile gerçekleşmeyen bir hayaldir.Türkiye’nin bu ortaklığa başvurusu 1959’lı yıllara kadar uzandığı bilinmektedir.

Ortak hareket etmek amacıyla kurulan Avrupa Birliğin de şu an 27 ülkeüye bulunmaktadır.

Çoğu Avrupa ülkesi ortak para birimi olan Euro’ya geçtiğini resmi olarak söylese de uygulamada kendi paralarından vazgeçmek konusunda o kadarda hevesli değiller. Hatta Yunanistan gibi ülkeler Euro’dan tamamen vazgeçmenin planlarını yapmaktalar.

Almanya ve Avusturya hariç diğer ülkelerin çoğunda dükkanlarda kiralık ya da satılık tabelaları var.Kepenkler kapalı.

İşsizlik rakamlarını öğrenmek için istatistiklere bakmaya gerek yok. Sokakta dilenen insanların sayısı o kadar fazla ki. Her köşe başında uyumuş(sızmış) olan evsiz barksız kişiler ile karşılaşmanız mümkün.

İkinci el malzeme satan dükkanların ve satın alan insanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla.

Bir ortaklık düşünün bir grup ferah içersinde yaşarken büyük bir grup cefa içinde kıvranmaktadır. Bu nasıl bir ortaklıktır.

Sonuç olarak, 18. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu için kullanılan hasta adam benzetmesi 21. Yüzyılda Avrupa Birliği içintıpa tıp uyan bir benzetme olmaktadır. Bu hastalığın adı belli, ekonomik çöküntü.Avrupa Birliğine üye olmak demek bu çöküntüye ortak olmak demektir. Bu hastalığın bizim ülkemize bulaşmaması için birincil çözüm mümkün olduğunca hasta adamdan uzak durmak.Bizim hedefimiz artık Avrupa Birliğinin bir üyesi olmak olmamalıdır. Yeni bir hedef belirlemenin zamanı gelmiştir.



Yorumunuz ve Düşünceleriniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları www.bizbolulular.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.


                                                           Yorumlar                                                            
Hasta adam benzetmesini okuduğumda sanki yazının sonu gözümde canlandı.. Ve aklıma nedense hayatım boyunca unutmayacağım tıp profesörü öyküsü geldi.. Tebrikler hocam bir sonraki yazınızı en kısa sürede okumak dileğiyle..
Ece GÜLEN - 16.11.2012

Öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum Hocam. Yazınızla bir çok kişininde aydınlanacağından kuşkum yok. Sizin yaşadıklarınıza benzer bir Hocam daha aynı konuyu geçtiğimiz günlerde benimle konuşmuştu. Kendisi Batum'a gitmişti ve bizden neredeyse 30 yıl geride olduğunu söyleyince çok şaşırmıştım... benzin fiyatları, ekmek , sigara çok ucuz fiyata piyasaya sürülmüş. Yazınızı okuyunca paylaşmak istedim. Sizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.
Fatime Hilal Akbıyık - 16.11.2012

Hayırlı olsun. Kısa da olsa gezinizle ilgili gözlemlerini değerlendir men güzel. Yazıların fikir yazısı mı, bilimsel yazı mı, güncel konular mı olacak. Bunu belirlemek gerekir. Tabi bu tercihi yaparken uzun soluklu yazabileceğin bir yönünü ortaya çıkarman gerekiyor. Bu konuda daha sonraetraflıca görüşmek üzere başarılar dilerim
Yunus Nadi ÖZÇELİK - 15.11.2012

Benimde tesbitim bu yönde olmuştu
Nur Öz - 15.11.2012

Yusuf Ziya Albayrak İsmail bey,ibrahim hoca ile ben de 1993-95 arası düzce meslekte aynı kurumda çalıştık ancak çok uzun zaman oldu görüşemedik..kendisine selamlarımı iletirseniz memnun olurum..saygılar...
Yusuf Ziya Albayrak - 15.11.2012

İbrahim KARAGÖZ hocam ile Üniversitede birlikte çalışıyor ve çok karşılaşamıyor iken, Macaristanda bir Türk Restorantında karşılaşınca çok şaşırmıştım. Daha sonra birlikte Türk Parkının açılışı ve bir kaç organizasyona daha katıldık.. Avrupa konusundaki tespitlerimiz bire bir örtüşüyor.. Çoğu duygulara da tercüman olmuş, tebrik ediyor ve yurda tekrar hoşgeldin diyorum..
İsmail Uçar - 15.11.2012

Güner ; AK Parti döneminde alt yapı sorunu yoktu

Bolu’da etkili olan sağanak, dolu ve fırtına nedeniyle alt geçitler, ev ve işyerleri, depoları su bastı.

17.06.2021  22:00:39  (0)
Bolu'da en çok yağmur Yedigöllere yağdı
Bolu'nun Yedigöller bölgesine 24 saatte metrekareye 41,4 kilogram yağış düştü.
15.06.2021  16:38:03  (0)
Salıbeyler mahallesinde fide dağıtıldı

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Salıbeyler Mahallesinde vatandaşlara fide dağıttı.

10.06.2021  13:44:54  (0)
Yanan tır ulaşımı aksattı

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde, seyir halindeki tırda çıkan yangın ulaşımda aksaklığa neden oldu.

10.06.2021  13:34:46  (0)
Bolu'da vefat edenler

Aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

9.06.2021  10:14:34  (0)
Devrilen ağacın altında can verdi

Bolu'da devrilen ağacın altında kalan kişi, yaşamını yitirdi.

9.06.2021  09:35:11  (0)
Türkiye Aile Birliği üyeleri Bolu'dan seslendi

İstanbul'dan Ankara'ya Türkiye Aile Birliği çatısı altında "Adalet Yürüyüşü" gerçekleştiren çeşitli

9.06.2021  09:26:22  (0)
Patatesli Köy Ekmeği.
8.06.2021  15:15:31  (0)
Lunapark hizmete girdi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kontrollü normalleşmeye geçilmesiyle lunapark kapılarını açtı.

8.06.2021  15:01:50  (0)
  Biz Bolulular - Haber Arşivi   
Haber Arama :
Başkan Özcan’dan Almanya’ya teknik inceleme gezisi
Başkan Özcan’dan Alm
3 Aralık dünya engelliler günü (2019)
3 Aralık dünya engel
Anneler Üniversitede Okulu Başarıyla Tamamlandı
Anneler Üniversitede

kabak festivali Düzce 2019
kabak festivali Düzc
Anneler Üniversitede Okulu
Anneler Üniversitede
‘3. Köroğlu Yazarlık Mektebi’ Eğitimlerine Başladı
‘3. Köroğlu Yazarlık

KIRMIZI KAMYON OYUNU
KIRMIZI KAMYON OYUNU
HUGO
HUGO
BUZ HOKEYİ
BUZ HOKEYİ

YARIŞ ZAMANI
YARIŞ ZAMANI
MOTOKROS
MOTOKROS
İNŞAAT ASANSÖRÜ
İNŞAAT ASANSÖRÜ

TWİTTER'DA TAKİP ET
FACEBOOK'DA TAKİP ET
BOLU'DA VEFAT EDENLER
Bolu'da vefat edenler
9.06.2021
Bolu'da vefat edenler
29.04.2021
Bolu'da vefat edenler
26.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.04.2021
Bolu'da vefat edenler
22.03.2021
Bolu'da vefat edenler
8.03.2021
Bolu'nun En Aktif Haber Portalı!
0374 217 73 77
[email protected]

2010 - 2018 © Tüm hakları saklıdır.



Künye - İletişim
Serbay Interactive
Bolu web tasarım Emlak8
Site Haritası